PRVA MEDI-KLIMATSKA KABINA!

Što je "Dalma" kabina?

Predstavljamo prvu medi-klimatsku kabinu s elementima infracrvenog grijanja,sunčane topline i sunčane svjetlosti, jadranskog aerosola i aromaterapijskog efekta. Specifičnost kabine je u integriranoj tehnici „Medi clima“ koja proizvodi efekte koji čine dalmatinsku klimu te oponaša mediteransko klimatsko podneblje. davnina je poznato da povoljna klima sprječava i liječi mnoge bolesti, a nepovoljna je pogoršava. Klimatsko liječenje spada među najstarije metode liječenja.

Posljednjih dvadesetak godina, uslijed ubrzanog globalnog zagrijavanja, svakodnevno dolazi do naglih i ekstremnih vremenskih promjena, izmjenjuju se godišnja doba bez prijelaznih razdoblja a dnevne razlike u temperaturi ponekad iznose i 15-20°C. Ove meteorološke promjene proizvode teške posljedice na ljudski organizam koji je vrlo osjetljiv na promjene u temperaturi, vlažnosti, vjetru, tlaku zraka, insolaciji, oborinama, pozitivnoj ili negativnoj ionizaciji zraka, osobito kada se ti čimbenici značajno povećavaju ili smanjuju.

dalma_kabina

Osjetljivost ljudi na utjecaj vremena naziva se meteoropatija a definira se kao grupa simptoma i reakcija koje se manifestiraju kada dođe do promjene jednog ili više meteoroloških čimbenika. Meteorološki čimbenici su temperatura i vlažnost zraka, vjetar, atmosferski tlak, kiša i grmljavina, te efekt ionizacije. Također, u zimskim mjesecima dolazi do pojave nazvane „zimska depresija“ koja nastaje zbog nedostatka sunčanog svjetla u zimskim mjesecima uslijed čega pati vrlo veliki broj građana, posebno onih koji stanuju u sjevernim područjima (iznad 45 sj.paralele). Bolest je zabilježena i kao dijagnoza u psihijatrijskom rječniku kao „sezonski poremećaj ponašanja“.

Ova izolacijska učinkovitost je odlična za ispunjavanje kriterija zahtjeva energetske štednje, energetske učinkovitosti te stupnja sniženja ispuštanja CO2. U kući je uobičajeno i redovno akumuliranje prašine, razmnožavanje plijesni, bakterija, virusa, dima cigareta, raznih kemikalija i drugih toksina ali se njihove količine "ponovnom uporabom" tj. redovitim recikliranjem zraka, povećavaju!

Mediteranska klima
Mediteransku klimu odlikuje suho, toplo-vruće i sunčano ljeto. Zima je blaga i vlažna. Mediteranski zrak je bogat ozonom, sadrži čestice morske soli tj. morski aerosol te čestice isparivih biljnih komponenti i algi koje žive uz priobalje. mediteranska klima je dokazano jedna od najzdravijih na našem planetu a boravak u takvoj klimi tijekom ljeta povoljno djeluje na niz zdravstvenih tegoba.

PRVA MEDI-KLIMATSKA KABINA!

Tehničke specifikacije

  • S infracrvenim grijanjem, zrakama infracrvenog spektra koja u sebi sjedinjuje ljekovitost i sunčanu toplinu, posebno je korisna i atraktivna za vrijeme kišnih i hladnijih dana.
  • Pored osjećaja sunčane topline, kabina ima lampu širokog spektra (sunčani spektar) i u RGB bojama uz mogućnost biranja određene boje uz postizanje kolor-terapijskog učinka a radi različitog cilja.
  • Kabina posjeduje i isparivač kojim se odvija diskretno raspršivanje aerosola putem pare.
  • Ljekoviti zrak u kabini se kontinuirano pročišćava te obogaćuje kisikom i negativnim ionima uz dotok minimalne količine ozona, stvarajući tako osjećaj udisanja zraka uz morsku obalu.
  • Aromaterapija omogućava kontinuirano doziranje mirisa koji su karakteristični za dalmatinsko podneblje (lavanda, ružmarin, limun, naranča) a jednostavnim razrjeđenjem, intenzitet mirisa se podešava na željenu razinu. Instaliran difuzor mirisa je iz generacije nano-uređaja koji proizvodi najfinije mirisne čestice koje se lako inhaliraju, čineći sastavni dio cjelovitog kruga mediklimatske terapije.
PRVA MEDI-KLIMATSKA KABINA!

Zašto "Dalma" kabina?

Vrijednost dalmatinske kabine je u njenim ljekovitim čimbenicima zbog kojih može biti sastavni dio bilo kojeg wellness, spa, zdravstvenog ili turističkog programa usluge. Jednostavnost postavljanja kabine u bilo kojem prostoru omogućuje primjenu za privatnu i profesionalnu uporabu u spa i wellnessu, apartmanima, hotelima, sportskim klubovima, domovima umirovljenika, itd.

Ova kabina se može koristiti kao samostalni tretman u svrhu antistres i detox terapije te općenito radi opuštanja i relaksacije a može i u kombinacijama s raznim saunama. Za razliku od uporabe svih ostalih sauna,ova kabina ne proizvodi niti jedan kontraindikacijski učinak te nema ograničenja u njenom korištenju.

dalma_3
Hrvatski