Investing in the production of greener air filters

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma2014 – 2021, u okviru
Programa Business Development and Innovation Croatia.

Kristalna Ideja d.o.o. je tvrtka specijalizirana za razvoj inovativnih sustava za upravljanje kvalitetom zraka. Kao tvrtka koja razvija proizvode sa zelenom i održivom upotrebom, da bismo ostali konkurentni, važno je smanjiti stupanj vlastitog utjecaja na okoliš i društvo. Ključ pročišćavanja zraka je učinkovita filtracija gdje filteri za zrak igraju ključnu ulogu u upravljanju kvalitetom zraka u svim vrstama unutarnjih okruženja. Ne samo da su neophodni za dobro, zdravo unutarnje okruženje, već mogu imati i veliki utjecaj na energetsku učinkovitost i performanse zgrada.
Kristalna Ideja se prijavila na natječaj s projektom “Investing in the production of greener air filters.”
 Cilj ovog projekta je povećati vrijednost za kupce razvojem ekološki prihvatljivijih biofiltera za zrak te podržati održivi razvoj uspostavom proizvodnje u našim prostorima.
Ukupna vrijednost projekta je 147.519,00€, od čega je 86.870,00€ sufinancirano od strane Innovation Norway, organizacije koja nudi bespovratna sredstva tvrtkama s ciljem povećanja stvaranja vrijednosti i održivog razvoja u hrvatskom poslovnom sektoru.
Trajanje provedbe projekta je do 30. travnja 2024. godine.

Hrvatski