PROČIŠĆIVAČ ZRAKA ZA SKLADIŠNE PROSTORE

PROČIŠĆIVAČ ZRAKA ZA SKLADIŠNE PROSTORE

Pročišćivač zraka Eco inovativni je automatizirani ekološki sustav visoke djelotvornosti. Kontrolira atmosferu i upravlja kvalitetom zraka tijekom procesa uzgoja i skladištenja voća/povrća. Nova tehnologija upravljanja kvalitetom zraka dodatno povećava trajnosti i usporava pojavu fizioloških poremećaja starenja na uskladištenim poljoprivrednim kulturama.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

  • 11 tehnologija integriranih u 5 ključnih tehnoloških segmenata.
  • Više od 99% prašine i aerosola uklonjeno u prvih 30 minuta.
  • Tehnologija kontinuirane sterilizacije uklanja najveći dio 99% mikroorganizama u zraku.
  • Smanjuje količinu upotrebe fungicida i općenito kemijskih preparata u svrhu uništavanja mikrobiološkog zagađenja za min. 30%.
  • Za agroindustriju. Uređaj predviđen za različite tipove skladišnih prostora u svrhu aktivne i brze redukcije mikroorganizama.
  • REDUCIRA MIKOTOKSINE, ALFATOKSINE, PLIJESNI, BAKTERIJE I VIRUSE
  • PRODUŽAVA VIJEK TRAJANJA PLODOVA ZA 50%
  • ELIMINIRA TRULEĆE MIRISE
  • ODRŽAVA CO2 TE PRIDONOSI PRAVILNOJ CIRKULACIJI ZRAKA I RASPRŠAVANJU CO2 U PLASTENICIMA

Pročišćivač i dizajner zraka Eco  je napredni inovativni ekološki sustav posebno skrojen u svrhu kontrole i upravljanja kvalitetom zraka u području agrikulture a radi uklanjanje agrokulturnih rizika kod uzgajanja ili skladištenja voća i povrća.

Sustav je dizajniran u svrhu brzog aktivnog djelovanja na redukciju mikotoksina, aflatoksina, plijesni, bakterija i virusa, smrada te organskih isparivih tvari tj. u 30 min, ukloni i do 99% mikrobiološkog, organskog i aerosolnog onečišćenja.

Uređaj proizvodi ekološku mikro klimu te snižava potrebu za primjenom kemijskih fungicida min. 30%.

Ova inovacija koristi 11 tehnologija koje su integrirane u 3 ključne tehnološke segmenate i to:

1.) filtracijski za pročišćavanje od prašine i aerosola, više od 99% u prvih 30min, 

2.) sterilizacijski putem UV lampe sa širokim spektrom rada uklanja najveći dio 99% mikroorganizama u zraku, 

3.) napredni ventilo pogon koji potiče kontinuiranu cirkulaciju zraka  te pridonosi cjelovitoj cirkulaciji zraka u agrikulturnom objektu, omogućavajući  kontrolu i održavanje CO2 na odgovarajućoj razini.

Metoda integrirana u ovaj uređaj inovativna je na svim tehničko-tehnološkim razinama, nastala je temeljem dva patenta i jedne patentne prijave (P20171729A,  P20190058A ).

Ključni problemi koje uređaj rješava :

1.) pri skladištenju produžava vijek života zdravog voća i povrća za 50%.

( rezultati ispitivanja su pokazali da bez sustava pročišćavanja, voće preživi 5 dana dok sa pročišćavanjem 15 dana)

2.) snižava količinu onečišćenje voća i povrća plijesnima, gljivama , kvascima; snižava količinu mytotoxina (aflatoksina te sclerotinie)

( rezultati ispitivanja su pokazali da bez sustava pročišćavanja, voće i povrće bude napadnuto mikrozagađenjima odmah, dok uz prisustvo sustava za pročišćavanje, voće i povrće, može preživjeti i do 15 dana bez dodavanja fungicida.

3.) smanjuje količinu upotrebe fungicida i općenito kemijskih preparata u svrhu uništavanja mikrobiološkog zagađenja za min.30%

4.) upotreba sustava ECO  pridonosi smanjenju apsorpcije kemijskih toksičnih tvari u voće/ povrće te time smanjuje izloženost čovjeka njihovoj konzumaciji

5.) u plastenicima djeluje na održavanje ( ne snižava njegovu količinu) CO2 te pridonosi pravilnoj cirkulaciji zraka i raspršavanju CO2 u prostoru.

Uređaj je potpuno automatiziran te kao dodatnu opciju nudimo MODUL za PAMETNO povezivanje više uređaja u zajednički rad, kontroliran putem mobilne aplikacije. 

Mobilna aplikacija omogućava podešavanje selektivnog režima rada u svakoj prostoriji. Modul je moguće koristiti i za model UV Steril.

Hrvatski